Wat is een ambtenarenlening?

Een ambtenarenlening is een lening speciaal bedoeld voor ambtenaren en semi-ambtenaren. Een lening met een vaste lage rente en uitstekende voorwaarden zoals te allen tijd boetevrij aflossen.

“Veel geld kunnen besparen door mijn gewone lening over te sluiten naar een lening speciaal voor ambtenaren. ”

Edwingeld bespaard door over te sluiten

Wat is een ambtenarenlening

Een ambtenarenlening is een lening die speciaal voor ambtenaren en semi-ambtenaren bedoeld is. De lening heeft een lage rente en je mag bij deze leningen altijd boetevrij extra aflossen, wanneer je wenst en zoveel je wenst.
Een ambtenarenlening heeft overigens geen standaard overlijdensrisicoverzekering. Deze kan je voor een lage premie wel naast de lening afsluiten.

Waarom is een ambtenarenlening goedkoper?

De lening is goedkoper omdat de betaalmoraliteit van de ambtenaren goed is. Als er een lening wordt verstrekt wordt deze door ambtenaren significant beter terugbetaald. Waarbij andere groepen duidelijk meer moeite hebben om de lening tijdig terug te betalen is dit voor de meeste ambtenaren geen probleem. Dit kan beloond worden met een lagere rente en gunstige voorwaarden.

Voor wie is de ambtenarenlening

De lening is geschikt voor zowel ambtenaren als semi-ambtenaren. Even een aantal veel voorkomende doelgroepen zijn:

  • Politieambtenaren
  • Verpleegkundige en verzorgende
  • Rijksambtenaren
  • Gemeente medewerkers
  • Onderwijs personeel

Bovenstaande zijn enkele voorbeelden, wil je weten of je ook in aanmerking komt voor een ambtenarenlening? Vraag deze dan aan via deze link. Je kunt dan via de website van Krediet Groep Nederland een aanvraag doen voor deze lening. Lenen met verstand ontvangt hier overigens geen verdere vergoeding voor. Een lening speciaal voor ambtenaren kan in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet worden afgesloten.

Wat zijn de afsluitkosten bij een lening

Uiteraard valt een ambtenarenlening gewoon onder de wet op het consumentenkrediet. Hierin is opgenomen dat het niet toegestaan is om afsluitkosten in rekening te brengen voor een lening. Je kunt dus kosteloos en vrijblijvend een lening aanvragen.

Gebruik van de lening

Waar je de lening voor gaat gebruiken bepaal je zelf. Je huidige lening oversluiten of een lening afsluiten voor een boot, auto of caravan of het verbouwen van je woning. Het bestedingsdoel maakt voor het aanvragen van de lening geen verschil.
Enige uitzondering hierop is het zakelijke gebruik, de bank kan hier extra vragen over gaan stellen.