Geld lenen tegen de laagste rente

Geld lenen is voor veel mensen een keer nodig. Wist je dat 2 op de 3 Nederlanders een gewone lening heeft? Dit is natuurlijk een enorm aantal. Toch is het geen onderwerp dat vaak op feestjes wordt besproken De vraag is dus, hoe zorg je ervoor dat je gaat geld lenen tegen de laagste rente en de beste voorwaarden? Dat is heel eenvoudig. Geld lenen tegen de laagste rente doe je door aanbieders met elkaar te vergelijken.

Meest gekozen aanbieders niet de voordeligste

Een grappig feitje, de meeste mensen hebben hun lening bij de eigen bank, Rabobank, ING of ABN Amro afgesloten. Waarom? Omdat ze daar al klant zijn en bekend zijn met de bank. Dit is echter lang niet altijd de voordeligste oplossing. Kijk je bijvoorbeeld naar de rente die de genoemde banken in rekening brengen, dan ben je vaak duur uit bij deze banken, terwijl je het bij hun dochterondernemingen Freo (Dochter Raboban) en Defam (Dochter ABN Amro) Veel voordeliger kan regelen. Het verschil kan oplopen tot enkele procenten. En dat is, zeker op grotere leenbedragen een aanzienlijk verschil.

Zijn andere aanbieders wel betrouwbaar?

De reden dat consumenten voornamelijk voor de eigen bank kiezen is dat men van mening is dat andere partijen wellicht niet betrouwbaar zijn. Geen gekke gedachte, onbekend maakt onbemind natuurlijk. Toch kan je niet zomaar een bank beginnen, er moet voldaan worden aan wet en regelgeving en er moet een bankvergunning afgegeven zijn. De meeste aanbieders zijn overigens ook gewoon dochterondernemingen van de grootbanken. Alle ondernemers zijn getoetst door de Nederlandse Bank. Zonder bankvergunning mogen er geen leningen verstrekt worden.

Hoe kan je leningen vergelijken

Leningen vergelijken is kinderlijk eenvoudig. Je kunt leningen met elkaar voor je laten vergelijken, zonder dat dit je iets kost. Je kunt eenvoudig een lening aanvragen bijvoorbeeld bij Krediet Groep Nederland en zij gaan voor je aan de slag om op zoek te gaan naar de lening met de laagste rente. Ook als de lening voor je wordt afgesloten worden hierbij geen kosten in rekening gebracht én je gaat geld lenen tegen de laagste rente.

Leave a Reply