Leningen

Leningen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Leningen met en zonder BKR toetsing en registratie en er zijn hele dure maar gelukkig ook voordelige leningen.
Om orde in de chaos van verschillende leningen te scheppen zetten we alle leningen overzichtelijk op een rij. Hierdoor kan je eenvoudig en snel inzicht krijgen in welke lening voor jou wellicht een goede optie is en welke lening je kunt kiezen. Van alle leningen hebben wij overigens ook nog een extra pagina met nog meer uitleg gemaakt. We houden namelijk van een duidelijke uitleg.

Welke soorten leningen?

Om het overzichtelijk te houden benoemen wij hier alleen de commerciële verstrekkers van leningen voor consumptieve uitgaven. De hypotheek zullen wij dus niet behandelen.

  1. Minilening: De minilening is een kleine lening tot maximaal 2.500 Euro. De lening kent een maximale looptijd van 4 maanden. Deze vorm van geld lenen is verreweg de duurste vorm van geld lenen. Het voordeel van de minilening is dat er bij een minilening geen toetsing en registratie gedaan wordt bij het BKR. Ook met een negatieve BKR registratie kan je dus een minilening afsluiten. Meer over de minilening….
  2. Persoonlijke lening: Van de duurste vorm van geld lenen, gelijk naar de goedkoopste vorm van geld lenen, de persoonlijke lening. De persoonlijke lening is een lening met een vaste rente en een vaste looptijd. Een persoonlijke lening heeft op dit moment de laagste rente, alleen een hypotheek is voordeliger. Bij nagenoeg alle aanbieders van de persoonlijke lneing kan je boetevrij aflossen. Meer over de persoonlijke lening….
  3. Doorlopend krediet: Vroeger populair, maar nu al jaren niet meer. Een doorlopend krediet is een flexibele leenvorm waarbij je extra kunt aflossen en weer op kunt nemen uit je lening. Een doorlopend krediet werd in het verleden ook wel een doodlopend krediet genoemd omdat men maar bleef opnemen uit de lening. Meer over het doorlopend krediet….
  4. Ambtenarenlening: Laat zich natuurlijk moeilijk raden, maar een ambtenarenlening is een lening speciaal voor ambtenaren. Ambtenaren krijgen namelijk bij diverse banken een beetje voordeel. Waarom? Omdat ambtenaren over het algemeen goede betalers zijn. Er is een goede moraliteit. Een ambtenarenlening is overigens niet alleen voor ambtenaren maar ook voor semi-ambtenaren, denk hierbij aan personeel uit de zorg. Meer over de ambtenarenlening….
  5. Seniorenlening: Het klinkt misschien een beetje discrimenerend. Maar ook voor senioren zijn er speciale leningen, leningen voor mensen tot 74 jaar. De leningen zijn helaas wel financieringen met een hoger rentepercentage. Meer over de seniorenleningen….

Lening zonder BKR toetsing

Per maand wordt er maar liefst 8.100x gezocht op “lenen zonder BKR” toetsing in Google. Als je ook termen als “lening zonder BKR toetsing” en “lenen zonder BKR toetsing” mee zou laten tellen komen we ver boven de 10.000x. Een lening zonder BKR toetsing is daarmee één van de meest populaire leningen.
Helaas is geld lenen zonder BKR toetsing niet eenvoudig. Je kunt (naast het lenen van vrienden, bekenden of familie) nog maar terecht bij twee partijen.
1. De verstrekkers van de minilening
2. lenen via een kredietbemiddelaar die zaken doet met BNP.
Bij alle andere partijen wordt het lastig om een financiering akkoord te krijgen helaas.
Meer over geld lenen zonder BKR.

Voordelige lening

Als je geld wilt gaan lenen wil je natuurlijk een voordelige lening afsluiten. De vraag die dan natuurlijk als eerst bij je opkomt: Waar kan je voordelig lenen en in welke leenvorm kan ik het meest voordelig lenen?
Laten we de vragen in omgekeerde volgorde beantwoorde. Wat is de meest voordelige leenvorm. Dat is een eenvoudige vraag, een persoonlijke lening is de lening met de laagste rente. Waar je het meest voordelig kunt lenen is lastiger. Hiervoor zijn verschillende aanbieders, maar er is meer. De rente die je moet gaan betalen is namelijk ook afhankelijk van het bedrag dat je leent. Op de pagina over de persoonlijke lening hebben wij de aanbieders voor je op een rij gezet.

Welke lening is geschikt voor mij?

Welke lening voor jou geschikt is, is afhankelijk van je wensen. Heb je een lening nodig met flexibiliteit? Gebruik je de lening voor een verbouwing? Er zijn veel vragen die we kunnen stellen als je een lening wilt afsluiten. Als je de vraag nog moet stellen welke lening voor jou geschikt is, raden wij je aan te gaan lenen met advies. We begrijpen dat je hierbij angst kunt hebben voor advieskosten etc. Maar wat dat betreft is er gelukkig goed nieuws.
Geld lenen kost geld, maar het advies voor een lening is gratis. Ook als u de lening niet bij degene afsluit waar u het advies van krijgt.

Afsluitkosten voor een lening

De slogan “geld lenen kost geld” kennen we natuurlijk nagenoeg allemaal. Toch is er iets geks aan de hand als het gaat om het afsluiten van een lening. Geld lenen kost geld omdat je rente moet betalen over je lening. Maar de advieskosten bij een lening zijn ongekend laag, sterker nog, een lening afsluiten is qua advies of andere bijkomende kosten helemaal gratis. Dit is opgenomen in de WCK, de wet op het consumentenkrediet.