Combinatie krediet

Een combinatie krediet is een leenvorm die eigenlijk niet echt bestaat, maar is bedacht door de kredietmarkten. Een combinatie lening is het naast elkaar afsluiten van twee verschillende kredietvormen. Je sluit een persoonlijke lening én een doorlopend krediet. Hierdoor heb je de flexibiliteit van een doorlopend krediet én de zekerheid van een persoonlijke lening.
Over het algemeen wordt ervoor gekozen om het deel van de persoonlijke lening groter te maken dan het doorlopend krediet gedeelte. Dit mede omdat de persoonlijke lening een lagere rente heeft.

Top 3 Voordeligste aanbieders.

Persoonlijke lening met laagste rente
Rente vanaf 3,5%
Boetevrij inlossen
vanaf € 7.500,00
Maximaal € 80.000,00
Lening aanvragen
Persoonlijke lening met laagste rente
Rente vanaf 3,5%
Boetevrij inlossen
vanaf € 10.000,00
Maximaal € 250.000,00
Lening aanvragen
Rente vanaf 3,6%
Boetevrij inlossen
vanaf € 5.000,00
Maximaal € 250.000,00
Lening aanvragen

Waarom een combinatiekrediet?

Een combinatiekrediet is een mooi vorm van geld lenen als je zekerheid en flexibiliteit nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een verbouwing kan het een mooie vorm zijn. Je sluit een lening voor het deel dat je zeker nodig hebt, zodat je kunt beginnen met verbouwen. Als je onverhoopt extra nodig hebt kan je dit nog opnemen uit je doorlopend krediet. Heb je niets nodig? Dan maak je geen gebruik van het doorlopend krediet. Zolang je een doorlopend krediet niet gebruikt, kost het ook niets.
Dit voorbeeld geeft direct aan waar het krediet het meest voor bedoeld is. Als je een persoonlijke lening afsluit heb je alle zekerheid maar geen geld achter de hand. Door óók een doorlopend krediet te sluiten, wordt er wel ruimte gecreëerd om flexibel te blijven.

Onbekende kredietvorm

combinatie kredietHet combinatie krediet is nog een tamelijk onbekende kredietvorm. De consument vraagt bij de financieel adviseur niet uit zichzelf om deze vorm van krediet. De adviseur moet het echt aanbieden. Dit komt voornamelijk door de onbekendheid van deze kredietvorm. Dit veranderd overigens wel snel. De verwachting is dat over enige jaren de combinatie lening een vorm van geld lenen zal zijn waar de consument om vraagt. Het is namelijk goed om wat spreiding te hebben.

Alleen maar voordelen?

Nee, natuurlijk niet, dat zou te mooi zijn om waar te zijn. Er is ook zeker een nadeel als je een combinatie krediet wilt gaan afsluiten. Om te kunnen genieten van deze vorm van geld lenen moet je een relatief groot leenbedrag afsluiten. Dit komt omdat de rente van de kredieten gestaffeld is. Des te meer je leent, des te lager de rente. Een combinatie krediet met een deel doorlopend krediet tot € 10.000,00 is veelal niet interessant. Dit omdat de rente bij een doorlopend krediet tot € 10.000,00 relatief hoog is.

Moet je een combinatie krediet bij verschillende banken afsluiten?

Een combinatie krediet kan je bij verschillende banken afsluiten of bijvoorbeeld bij Defam of bij Qander bij één en dezelfde bank. Dit is overigens niet altijd de voordeligste oplossing. Wij raden je aan om voor de twee afzonderlijke kredieten op zoek te gaan naar de meest voordelige aanbieder. Een kredietadviseur kan je hier natuurlijk prima bij helpen.