Persoonlijke lening


Een persoonlijke lening is de meest gekozen vorm van krediet op dit moment. Belangrijkste reden, de lage rente.
Op dit moment heeft een persoonlijke lening een aanzienlijk lagere rente dan een doorlopend krediet waardoor je met deze vorm van geld lenen veel geld kunt besparen. Het verschil loopt op tot meer dan 1% op jaarbasis.

Top 3 Voordeligste Persoonlijke Lening aanbieders.

Persoonlijke lening met laagste rente
Rente vanaf 3,5%
Boetevrij inlossen
vanaf € 7.500,00
Maximaal € 80.000,00
Lening aanvragen
Persoonlijke lening met laagste rente
Rente vanaf 3,5%
Boetevrij inlossen
vanaf € 10.000,00
Maximaal € 250.000,00
Lening aanvragen
Rente vanaf 3,6%
Boetevrij inlossen
vanaf € 5.000,00
Maximaal € 250.000,00
Lening aanvragen

Kenmerken van een persoonlijke lening

Ben je op zoek naar zekerheid? Wil je geen enkel risico lopen en vanaf de eerste dag weten waar je aan toe bent? Dan is de persoonlijke lening voor jou een uitstekende keuze. Met een deze vorm van geld lenen heb je namelijk alle zekerheid. Je weet vooraf wat de rente zal zijn gedurende de gehele looptijd. Dat is namelijk één van de belangrijkste kenmerken. De rente van je lening blijft gedurende de gehele looptijd gelijk.
Omdat de rente en de aflossing gelijk blijven, blijft je maandtermijn ook gelijk. Vanaf het afsluiten van de overeenkomst tot aan het betalen van je laatste maandtermijn weet je dus exact waar je aan toe bent.

Vervroegd inlossen van een persoonlijke lening

Heb je gekozen voor deze vorm van geld lenen? Dan had je in het verleden het nadeel dat boetevrij extra inlossen in de tussentijd niet mogelijk was. Gelukkig is dit tegenwoordig anders. Nagenoeg bij alle kredietverstrekkers is boetevrij eerder terugbetalen van de lening geen probleem. Als je de door jou afgesloten lening eerder wilt inlossen worden er dan ook geen extra kosten in rekening gebracht.

Persoonlijke lening Meest gesloten kredietvorm

De persoonlijke lening is op dit moment verreweg de populairste vorm van geld lenen. Er zijn verschillende redenen waarom consumenten nu massaal kiezen voor deze leningen.
De belangrijkste reden is het lage rentepercentage. Het verschil is fors opgelopen. Inmiddels zelfs tot meer dan 1%. Voordeliger geld lenen is niet mogelijk.
Tweede belangrijke reden is het lagere maandtermijn. In veel gevallen heeft een persoonlijke lening een veel lager maandtermijn dan een doorlopend krediet. Omdat boetevrij inlossen ook nog eens mogelijk is, ligt de keuze voor een persoonlijke lening dan ook voor de hand.

Alleen maar voordelen?

Natuurlijk niet, het belangrijkste nadeel is dat geld lenen altijd geld lost. Kan je het op een andere manier oplossen waardoor je geen rente moet betalen? Bijvoorbeeld door nog even te sparen of iets dergelijks? Dan is het natuurlijk aan te raden om daar voor te kiezen.
Daarnaast is er nog een ander nadeel. Dat is de flexibiliteit. Het extra boetevrij kunnen inlossen is fijn. Als je weer een lening nodig hebt zul je echter wederom een lening af moeten sluiten. Het is namelijk niet mogelijk om het bedrag dat je hebt terugbetaald weer op te nemen uit je lening.

Persoonlijke lening afsluiten en het BKR

Als je een negatieve BKR registratie hebt wil je natuurlijk nog wel voordelig lenen. Helaas zal je in de praktijk gaan merken dat dit niet meevalt. Een persoonlijke lening afsluiten met negatieve BKR registratie kan gelukkig wel maar alleen tegen een hogere rente. Maar gelukkig is het mogelijk.
Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden:

  • De lening waarop de negatieve registratie is aangemeld is langer dan 1 jaar terug volledig ingelost
  • Je hebt inkomen uit een loondienstverband
  • Je moet een huur of koopwoning hebben, inwonenden/thuiswonenden kunnen helaas geen persoonlijke lening zonder BKR toetsing afsluiten
  • Je mag geen lopende schuldregeling of schuldsanering hebben

Als één van bovenstaande zaken op jouw van toepassing is, is het niet mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. De enige mogelijkheid die er nog over blijft is een minilening afsluiten.